7 ΕΠΟΧΙΑΚΕΣ ΥΠΕΡΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ

Τρώγοντας εποχιακά φρούτα και λαχανικά έχετε μια πιο υγιεινή διατροφή ωφελώντας την υγεία σας.

Κάποιες από αυτές τις τροφές είναι  και οι παρακάτω:

Αγκινάρες:

 Eίναι γευστικές και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πολλά διαφορετικά πιατα.

Παρέχουν στον οργανισμό το κάλιο που είναι αναγκαίο, ειδικά αν κάποιος ταλαιπωρείται από μυϊκούς σπασμούς και κράμπες.

Οι αγκινάρες είναι πλούσιες και σε φυλλικό οξύ το οποίο ο οργανισμό χρειάζεται για την παραγωγή και τη συντήρηση των νέων κυττάρων.

Λευκά σπαράγγια:

 

Τα πιο γνωστά σπαράγγια είναι τα πράσινα, τα λευκά, όμως, έχουν πιο ντελικάτη γεύση και  ταιριάζουν περισσότερο σε σούπες οι οποίες είναι πλούσιες σε βιταμίνες Α και C κατάλληλες για την όραση και το ανοσοποιητικό.

Φάβα:

 Είναι πηγή φυλλικού οξέος, θειαμίνης - βιταμίνη απαραίτητη για το μεταβολισμό των υδατανθράκων - και ψευδαργύρου - μέταλλο απαραίτητο για την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και την προστασία του οργανισμού από μολύνσεις, ιώσεις και ασθένειες-.

Η φάβα είναι γευστικό ορεκτικό και συνδυάζεται με φρέσκο κρεμμυδάκι.

Αρακάς:

 Tο πράσινο χρώμα του αρακά δηλώνει υγεία και μεγάλη διατροφική αξία. Αποτελεί πηγή βιταμινών Α και C, όπως και πρωτεΐνης φυτικής προέλευσης, τονώνοντας τον οργανισμό, την όραση και το ανοσοποιητικό.

Φρέσκο κρεμμυδάκι:

 Τα αντιοξειδωτικά τους παίζουν σημαντικό ρόλο στην πρόληψη του καρκίνου, σύμφωνα με ειδικούς, Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας στην καθημερινή σας διατροφή όπως εσείς θέλετε για να επωφεληθείτε από τα οφέλη τους.

Σχοινόπρασο:

 Tο σχοινόπρασο ανήκει στα μυρωδικά, είναι συγγενής του κρεμμυδιού και χρησιμoποιείται σε οποιοδήποτε πιάτο. Έχει ελαφριά γεύση, είναι πολύ αρωματικό και πλούσιο σε σίδηρο, τονώνοντας τον οργανισμό και βοηθώντας στην αναιμία. Κάνει καλό στην πέψη και παρέχει στον οργανισμό μας βιταμίνη Α και C.

Ραπανάκια:

 Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνη C, φυλλικό οξύ και κάλιο και οι θερμίδες του είναι ελάχιστες.

efarmakeio.gr