Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την περιποίηση της ευαίσθητης περιοχής το καλοκαίρι!

Ο καιρός άνοιξε πλέον για τα καλά, και οι εξορμήσεις στην παραλία και στην πισίνα εκτός από τις καλύτερες εκπλήξεις, προμηνύουν και δυσάρεστες, αφού το καλοκαίρι, η θάλασσα και γενικότερα η ζέστη, ευνοούν την ανάπτυξη κολπίτιδας αλλά και άλλων δερματικών ερεθισμών της ευαίσθητης περιοχής.


Εν όψει του καλοκαιριού αλλά και όλου του χρόνου, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές που συντελούν θετικά στη διατήρηση της υγείας σας:

1) Προτιμήστε βαμβακερά εσώρουχα και μην φοράτε συνθετικά – το δέρμα σας πρέπει να αναπνέει, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω αυξημένης θερμοκρασίας.


2) Φροντίστε να αλλάζετε εσώρουχα δύο με τρεις φορές την ημέρα – ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες και πάντα μετά από τη γυμναστική.


3) Προτιμήστε όσο το δυνατόν περισσότερο υποαλλεργικά καθαριστικά, και κάντε πλύση στους 60 βαθμούς, χωρίς την προσθήκη μαλακτικού. Σιδερώνετε πάντα τα εσώρουχά σας.


4) Προς αποφυγή μολύνσεων του κόλπου με μικρόβια από το έντερο, ο καθαρισμός της ευαίσθητης περιοχής θα πρέπει να γίνεται με κατεύθυνση από εμπρός προς τα πίσω – σημαντικό tip που πρέπει να μάθετε από πολύ νωρίς στην κορούλα σας!


5) Αποφύγετε να φοράτε σε καθημερινή βάση σερβιετάκι, ειδικά τα αρωματισμένα μπορούν να προκαλέσουν μόλυνση και ερεθισμούς.


6) Προτιμήστε το καθημερινό ντους αντί να γεμίζετε τη μπανιέρα καθώς οι ρύποι και τα βακτήρια του σώματός μας μπορούν να εισχωρήσουν στον κόλπο.


7) Σε περίπτωση που διαπιστώσετε τοπικό ερεθισμό και κνησμό, αποφύγετε τα στενά παντελόνια και τα string για μερικές ημέρες.


8) Κατά τη διάρκεια της περιόδου σας, φροντίστε να αλλάζετε σερβιέτα κάθε 4-5 ώρες το πολύ και αποφύγετε τη χρήση του ταμπόν. Μια κολπική πλύση με χαμομήλι θα απομακρύνει τυχόν υπολείμματα της περιόδου σας.


9)Χρησιμοποιείτε μόνο την δική σας (στεγνή) πετσέτα και αποφύγετε την άμεση επαφή με την άμμο, την ψάθα ή την ξαπλώστρα σας.


10) Μετά το μπάνιο στη θάλασσα, προτιμήστε να αλλάζετε τουλάχιστον το κάτω μέρος του μαγιό σας, ώστε να μην παραμένει βρεγμένο πάνω στο σώμα σας – η υγρασία άλλωστε φημίζεται ότι είναι ο καλύτερος «σύμμαχος» των μυκήτων.


11) Προσοχή στην πισίνα, καθώς τα μικρόβια και οι μύκητες μπορούν να προκαλέσουν λοιμώξεις σε περίπτωση που αυτή δεν χλωριώνεται σωστά.

Και μην ξεχνάτε! Η φροντίδα της ευαίσθητης περιοχής είναι κάτι που πρέπει να κάνουμε σωστά από πολύ μικρή ηλικία!

Πηγή: frezyderm