ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΟΔΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 20€ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ BOX NOW!
Esi No Dol 60 caps

Kάψουλες χονδροϊτίνης, γλυκοζαμίνης και MSM (οργανικό θείο), εμπλουτισμένες με μαγγάνιο, Αloe Vera & Devils claw. Ιδανικό για πόνους αρθρώσεων και αλλοιώσεις του χόνδρου.

ΕΚΦΥΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΘΡΟΠΑΘΕΙΑ

Η εκφυλιστική αρθροπάθεια είναι μια ασθένεια του χόνδρινου ιστού, ο οποίος, μειώνεται κατά πάχος και οδηγεί σε ελάττωση του διάρθριου διαστήματος που καταλήγει στην επαφή των οστών της αρθρώσεως

ΟΣΤΕΟΑΡΘΡΙΤΙΔΑ

Η οστεοαρθρίτιδα είναι μια χρόνια φλεγμονή των αρθρώσεων, οφειλομένη στη απώλεια του χόνδρου που τις προστατεύει. Δύο κύρια συμπτώματά του είναι: πόνος (που είναι έντονος, κυρίως όταν αρχίζει μια μετακίνηση και σε περίπτωση διαβίωσης σε περιοχές υγρών και κρύων κλιμάτων) και περιορισμός της λειτουργίας της άρθρωσης (εντονότερη το πρωί συνοδευομένη με οίδημα των αρθρώσεων.)

Ο χόνδρος παρέχει την ευελιξία, σταθερότητα και προστασία των κινήσεων των οστών των αρθρώσεων. Από την υγεία των χόνδρων μας εξαρτάται η αυτονομία των μετακινήσεών μας.

Ο χόνδρος είναι πλούσιος σε γλυκοπρωτεΐνη και πρωτεογλυκάνη που αποτελείται από μεγάλα μόρια που συντίθενται από την πρωτεΐνη (5%) και πολυσακχαρίτες (95%), καλούνται δε επίσης γλυκοσαμινογλυκάνες (αποτελούμενες από επαναλαμβανόμενες μονάδες δισακχαριτών, των οποίων το ένα από τα δύο σάκχαρα είναι αμινοσακχαρίτης και το άλλο Ν-ακετυλο-γαλακτοσαμίνη).

Τα κύρια μόρια γλυκοσαμινογλυκανών είναι: υαλουρονικό οξύ, χονδροϊτίνη, κερατίνη, θειικό άλας ηπαράνης, δερματάνη και ηπαρίνη.

Δεδομένου ότι η γλυκοοσαμίνη και η χονδροϊτίνη είναι κύρια συστατικά του χόνδρου, η συμβολή αυτών των ουσιών είναι ουσιαστική για να αποτρέψει και να ελέγξει τις ζημίες και τους πόνους που συνδέονται με την λειτουργία του χόνδρου

ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ

Η σημασία της γλυκοζαμίνης

Είναι ένα απαραίτητο αμινοσάχαρο στη σύνθεση των γλυκοπρωτεϊνών και πρωτεογλυκανών του χόνδρου. Για αυτόν τον λόγο, η γλυκοζαμίνη είναι σε όλους τους ιστούς του σώματος και απ' όλους παρουσιάζει την υψηλότερη συγκέντρωση στις αρθρώσεις.

Η πρωτεογλυκάνη έχει την εξαιρετική δυνατότητα να προσελκύει μόρια ύδατος. Πολλές μελέτες έχουν επιβεβαιώσει ότι, στις αρθρώσεις, η ποσότητα γλυκοζαμίνης είναι άμεσα ανάλογη προς την ποσότητα παραχθείσας πρωτεογλυκάνης.

Η γλυκοζαμίνη παράγεται από τα χονδροκύτταρα στο σώμα μας και έχει αποδειχθεί μια αύξηση στη συγκέντρωσή της μπορεί να αυξήσει τη σύνθεσή της από τα κύτταρα αυτά, με αποτέλεσμα την προστατευτική δραστηριότητά της στις αρθρώσεις.

Η έλλειψη γλυκοζαμίνης προκαλεί σκλήρυνση των χόνδρων και το αρθρικό πόνο.

Η θεραπεία με γλυκοζαμίνη οδηγεί αργά στην ύφεση της οστεοαρθρίτιδας.

Η γλυκοζαμίνη χρησιμοποιείται ευρέως στην θεραπεία της οστεοαρθρίτιδας. Μια κλινική μελέτη διεξήχθη στην Αυστραλία σε 63 ασθενείς, τα γόνατα των οποίων επηρεάστηκαν από την οστεοαρθρίτιδα, και απέδειξε την αποτελεσματικότητα της θεραπείας: ο πόνος μειώθηκε και τα σαφή σημάδια της βελτίωσης παρουσιάστηκαν μετά από μόνο 4 εβδομάδες (Journal of Rheumatology, 2002).

-  Θειϊκή Χονδροϊτίνη

Είναι γλυκοσαμινογλυκάνη με προστατευτική και διεγερτική δράση στα χονδροκύτταρα. Η ιδιαίτερη δομή της επιτρέπει να προσελκύσει και να κρατήσει πολύ ύδωρ, το οποίο αποδίδεται αργότερα. Αυτή η ουσία είναι απαραίτητη για να θρέψει και να λιπάνει τις αρθρώσεις. Η θειϊκή χονδροϊτίνη μειώνει τον πόνο και βελτιώνει τη λειτουργία των ενώσεων σε περίπτωση ελαφριάς ή μέτριας οστεοαρθρίτιδας. Η θειϊκή χονδροϊτίνη είναι, μαζί με γλυκοζαμίνη, το κύριο συστατικό των χόνδρων. Η θειϊκή χονδροϊτίνη, περισσότερο από τη γλυκοζαμίνη, αναπτύσσει επιπλέον μια αντιφλεγμονώδη δραστηριότητα, εκτός από εκείνη της αποκατάστασης των χόνδρων.

Glucosamine και chondroitin χρησιμοποιούνται συχνά στη θεραπεία της οστεοαρθρίτιδας και για την πρόληψη και τη θεραπεία των ατυχημάτων των αρθρώσεων και οστών, που χαρακτηρίζουν μερικές αθλητικές δραστηριότητες που προκαλούν υπερκόπωση και τη καταπόνηση από υπερλειτουργία. Αποτρέπουν την αποτριβή του χόνδρου και διεγείρουν την παραγωγή του νέου χόνδρου.

-  Μαγγάνιο

Συμμετέχει σε πολλές μεταβολικές δραστηριότητες, αλλά η κύρια λειτουργία της είναι η αντιοξειδωτική, επειδή προστατεύει τα κύτταρα από τις ζημίες που προκαλούνται από τους ελεύθερες ρίζες. Το μαγγάνιο είναι απαραίτητο για την σωστή ανάπτυξη οστών και χόνδρων, συμμετέχει, μαζί με άλλους παράγοντες, στην πρόληψη της οστεοπόρωσης, επεμβαίνει στο μεταβολισμό του λίπους και των σακχάρων, και βοηθά την πήξη αίματος.

Η συνιστώμενη καθημερινή δόση για το μαγγάνιο είναι μεταξύ 1 mg και 10 mg. Η έλλειψη μαγγανίου στη διατροφή μπορεί να οδηγήσει στις διάφορες παθολογικές καταστάσεις, μεταξύ των οποίων: αλλαγές στα επίπεδα σακχάρου, αδυναμία, καθυστέρηση στην ανάπτυξη, πόνος στις ενώσεις.

- Μεθυλο σουλφονικό μεθάνιο

Είναι μια φυσική πηγή οργανικού θείου, χρησιμοποιούμενη επικουρικά σε πολλά προβλήματα που προκαλούνται από τις φλεγμονές και τους πόνους. Το θείο αυξάνει τη διαπερατότητα του κυττάρου, που βοηθά την αφαίρεση των τοξινών από τα κύτταρα. Επομένως, MSM μπορεί ν' ανακουφίσει τον πόνο, που προκαλείται συχνά από τις συγκεντρώσεις των τοξικών ουσιών σε επίπεδο αρθρώσεων, μυών και διάμεσων υγρών. Στη βιολογία, MSM είναι ταξινομημένο ως μια από τις λιγότερο τοξικές ουσίες, που έχουν έναν βαθμό τοξικότητας παρόμοιο με το ύδωρ.

-  Devil's claw –(Harpagophytum procumbens)

Το Devil's claw (Harpagophytum procumbens) χρησιμοποιείται στη φυτοθεραπεία ως φυσική θεραπεία ενάντια στις φλεγμονές. Το δραστικό συστατικό που παρουσιάζει αυτήν την δραστηριότητα είναι οι αρπαγοσίδες. Το Devil's claw ενδείκνυται στο χρόνιο πόνο ή για στις παρατεταμένες θεραπείες, επειδή δεν προκαλεί καμία παρενέργεια στο στομάχι και είναι καλά ανεκτό. Το χρησιμοποιημένο μέρος είναι η ρίζα, η οποία είναι πολύ χρήσιμη να ανακουφίσει τα συμπτώματα της ρευματοειδους αρθρίτιδας, της εκφυλιστικής αρθροπάθειας και των φλεγμονών γενικά, όπως η τενοντίτιδα, οι μώλωπες, οι οσφυϊκές φλεγμονές χωρίς αντενδείξεις ή παρενέργειες. Βελτιώνει την κινητικότητα των αρθρώσεων και είναι χρήσιμη ενάντια σε απλά και δευτερεύοντα προβλήματα.

-  Aloe Vera

Μια από τις σημαντικότερες δραστηριότητες Aloe Vera είναι η αντιφλεγμονώδης. Τα κύρια συστατικά της είναι πολυσακχαρίτες με υψηλό μοριακό βάρος, μεταλλικά στοιχεία (ασβέστιο, φωσφόρος, κάλιο, σίδηρος, νάτριο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, χαλκός, χρώμιο, ψευδάργυρος), αμινοξέα, ένζυμα (φωσφατάση, λιπάση, βραδυκινάση). Αυτά τα στοιχεία προικοδοτούν την Αloe Vera με τη αντιφλεγμονώδη δραστηριότητα, αλλά και με αναγεννητικές και ενυδατικές ιδιότητες

-  Arnica

Είναι πόες με απλό ή ελαφρώς διακλαδισμένο μίσχο. Φύεται από τα πεδινά και μέχρι την αλπική ζώνη (πάνω από 1000 μ επάνω από τη στάθμη θάλασσας). Τα λουλούδια του, είναι μεγάλα πορτοκαλί- κιτρίνου χρώματος και επιλέγονται επιλέγονται εκείνα που άνοιξαν ακριβώς τον Ιούνιο-Ιούλιο. Χρησιμοποιείται στην επεξεργασία των μωλώπων και των οιδημάτων που προκαλούνται από κακώσεις. Χρησιμοποιείται παραδοσιακά για την αντιφλογιστική δραστηριότητά του.

-  Willow

Είναι ένα γκρίζο-αργυροειδές δέντρο, το οποίο φύεται κατά μήκος των όχθων των ποταμών, στα έλη ή τα υγρά δάση. Οι διαστάσεις της είναι μέτριες, ο κορμός καλύπτεται από έναν τέφροα-κίτρινο φλοιό και οι άφθονοι εύκαμπτοι κλάδοι είναι πρασινωποί.

Το 1827 o Le Croix, ένας γαλλικός φαρμακοποιός, εξήγαγε από το φλοιό ιτιών πικρό γλυκοσίδη, την salicin. Το salicylic οξύ προέρχεται από αυτήν και, μετά από μια χημική αντίδραση σύνθεσης, είναι ο πρόδρομος του ακετυλσαλικυλικού οξέος, η κοινή ασπιρίνη. Η θεραπευτική δραστηριότητα της ιτιάς ήταν γνωστή επίσης στους αρχαίους χρόνους για τις αντι-ρευματικές , αντιπυρετικές και αναλγητικές ενέργειες της.ICALDATA

CLINICAL DATA

Η αποτελεσματικότητα του ΝΟ DOL έχει παρουσιαστεί σε μια double-blind μελέτη για 40 ασθενείς (μέση ηλικία: 58 έτη, γυναίκες 67%), που πάσχουν από το αρθρίτιδα στο γόνατο. Οι ασθενείς διαιρέθηκαν σε 2 ομάδες:

- 20 ασθενείς θεραπεύθηκαν σε μια περίοδο 3 μήνη -με Diclofenac, Ιbuprofen, Naprossene και ενδοαρθρικές εφαρμογές με τα γλυκοκορτικοειδή (ομάδα 1),

- 20 ασθενείς θεραπεύθηκαν με ΝΟ DOL (η ομάδα 2). 19 ασθενείς στους 20, θεραπευμένοι με ΝΟDOL, έχει εμφανίσει μια μείωση της έντασης πόνου (95%), ενώ τα ίδια αποτελέσματα παρουσιάστηκαν σε 15 ασθενείς από 20 εκείνων που αντιμετωπίστηκαν με τα φάρμακα (75%). Είναι σημαντικό να παρατηρηθεί ότι μόνο 1 ασθενής που θεραπεύεται ΝΟ DOL έχει παρουσιάσει γαστροεντερικές παρενέργειες, σε σύγκριση με 7 ασθενείς από την ομάδα 1, που αντιμετωπίζεται με τα φαρμακευτικά προϊόντα.

Δοσολογία: 2κάψουλες ημερησίως

Εμβαλάγιο: 60 κάψουλες

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή

1) Με αντικαταβολή (έξτρα επιβάρυνση 1,50€).

 • H Αντικαταβολή ισχύει για παραγγελίες μέχρι 499,99€ - Για παραγγελίες από 500€ και πάνω θα πρέπει να επιλεγεί ένας από τους άλλους τρόπους πληρωμής.

 

 


 

 

2) Με πιστωτική κάρτα στο online περιβάλλον πληρωμών της τράπεζας EUROBANK (χωρίς έξτρα επιβάρυνση).

 • Εξόφληση παραγγελιών μέχρι και σε 3 άτοκες δόσεις για αγορές άνω των 120,00€.

 

 


 

 

3) Τραπεζική κατάθεση (χωρίς έξτρα επιβάρυνση).  

Η κατάθεση θα πρέπει να γίνει εντός 5 εργάσιμων ημερών αναφαίροντας στα σχόλια το όνομα σας ή τον αριθμό παραγγελίας (μετά την ενημέρωση μας από εσάς για την κατάθεση σας μέσω email  info@efarmakeio.gr  ή τηλεφωνικά στο 6987855530εργάσιμες ώρες και τον έλεγχο της πληρωμή σας θα αποστείλουμε την παραγγελία σας με τις συνεργαζόμενες εταιρίες courier.
Οι τραπεζικοί λογαριασμοί είναι στο όνομα: Μανδραπύλιας Λ. Γεώργιος 

 • Όταν η κατάθεση γίνεται από οποιαδήποτε άλλη τράπεζα Ελληνική ή ξένη  τα τυχόν έξοδα της συναλλαγής επιβαρύνουν αποκλειστικά και μόνο τον πελάτη και σε καμία περίπτωση το efarmakeio.gr.
 • Για να αποφύγετε τυχόν επιπλέον χρεώσεις καταθέστε το χρηματικό ποσό απ΄ευθείας στις συνεργαζόμενες τράπεζες (Τράπεζα Πειραιώς & Eurobank).

 

 

EUROBANK    

 • IBAN Λογαριασμού: GR65 0260 1530 0000 6020 0342 052       
 • Αριθμός Λογαριασμού:  00260153060200342052

  

 

ΠΕΙΡΑΙΩΣ      

 • IBAN Λογαριασμού: GR 3701 7251 100055 1107 5659 914​            
 • Αριθμός Λογαριασμού: 5511 075659 914

 

 

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΑΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ    

 • IBAN Λογαριασμού: GR 5101 1033 2000 0033 2440 1522 9​      
 • Αριθμός Λογαριασμού:  3324 4015 229

  

 

 


 

 

4) Πληρωμή στο κατάστημα μας. (Λεωνιδου 44Α Τ.Κ.23100).

Οι αποστολές των προϊόντων μας γίνονται σε όλη την Ελλάδα εντός 2-3 εργάσιμων ημερών από την ημέρα παραγγελία σας με τις συνεργαζόμενες εταιρίες courier (ACS – Γενική Ταχυδρομική – ΕΛΤΑ [ΠΟΡΤΑ-ΠΟΡΤΑ] )
 

 


 


Αποστολή στην πόρτα σας:

 

 • Χρέωση 3,00€ για αγορές κάτω των 39,00 .

Τα έξοδα αποστολής επιβαρύνονται αυτόματα αν το συνολικό βάρος της παραγγελίας ξεπερνά τα 2Kg (έξτρα επιβάρυνση ανά Kg= 1,50€).

 • Χωρίς χρέωση για αγορές άνω των 39,00€

 Τα έξοδα αποστολής επιβαρύνονται αυτόματα αν το συνολικό βάρος της παραγγελίας ξεπερνά τα 2Kg (έξτρα επιβάρυνση ανά Kg= 1,50€).

 

 


 

 

Παραλαβή από το φαρμακείο μας (ισχύει για αγορές άνω των 20,00€) γίνονται:

 • Δευτέρα - Τετάρτη: 09:30 - 14:00
 • Τρίτη - Πέμπτη & Παρασκευή: 09:30 -14:00  &  18:00 - 20:30

 


 

 

Αποστολές στην Κύπρο:

 • Τα έξοδα αποστολής ανέρχοντε στα 8,00€ ανεξαρτήτως του ποσού της παραγγελία σας.

  Τα έξοδα αποστολής επιβαρύνονται αυτόματα αν το συνολικό βάρος της παραγγελίας ξεπερνά τα 2Kg

  Συγκεκριμένα:

  Από 0,00Kg έως 1,00Kg  η χρέωση είναι 8,00€

  Από 1,00Kg έως 2,00Kg  η χρέωση είναι 10,00€

  Από 2,00Kg έως 3,00Kg  η χρέωση είναι 12,00€

  Από 3,00Kg έως 4,00Kg  η χρέωση είναι 14,00€

  Από 4,00Kg έως 9,00Kg  η χρέωση είναι 20,00€

  Από 9,00Kg έως 14,00Kg  η χρέωση είναι 30,00€

  Από 14,00Kg έως 19,00Kg  η χρέωση είναι 36,00€

  Από 19,00Kg έως 24,00Kg  η χρέωση είναι 45,00€

  Από 24,00Kg και άνω η χρέωση είναι 60,00€

  Παραγγελίες που ξεπερνούν τα 40,00Kg δεν θα εκτελούνται.

 


 

 

 

Τα προϊόντα Ψυγείου αποστέλλονται μόνο με προπληρωμή (η αποστολή τους γίνεται μόνο στις αρχές της εβδομάδας Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη).

 

 

 


 

 

Οι τιμές του ηλεκτρονικού καταστήματος είναι οι ίδιες με του φυσικού  κατάστηματος διαφοροποιούνται  όμως οι εκπτώσεις.

Σύμφωνα με τον ελληνικό νόμο δεν πραγματοποιούνται πωλήσεις φαρμάκων μέσω διαδικτύου,  ούτε μπορούμε να   παραλάβουμε και να εκτελέσουμε συνταγές.

Esi No Dol 60 caps

 • Κωδικός Προϊόντος: 8008843003952
 • Διαθεσιμότητα: 6
 • 22,10€
 • Χωρίς ΦΠΑ: 17,82€

Ετικέτες: ESI, ΑΡΘΟΠΑΘΕΙΕΣ